PolitiekDe Ouderenpartij Diemen gaat morgen mondelinge vragen stellen over de subsidie voor de Biomassacentrale die op Overdiemen moet komen. Dat meldt het Diemer Nieuws. De partij wil meer weten over de subsidie dien Vattenfall heeft gekregen voor de bouw van de biomassacentrale in Diemen. De partij wil ook weten welke rol de gemeente speelt in een overleg tussen de minister, de provincie, Amsterdam en Vattenfall over een andere manier van warmteopwekking. Vorig jaar gaf Vattenfall aan dat het de ontwikkeling van een biomassacentrale in Diemen pauzeert.De Ouderenpartij Diemen heeft schriftelijke vragen gesteld over het AGO-Zwembad in De Sniep. De partij heeft vernomen dat het aantal uren dat doelgroepgebruikers kunnen zwemmen in de afgelopen jaren is teruggelopen van 4 uur naar drie kwartier per week. Volgens de partij krijgen doelgroepgebruikers ook te weinig tijd om zich om te kleden omdat activiteiten in het rooster te dicht op elkaar gepland worden. Volgens de partij voelen mensen zich gedwongen om in natte kleding naar huis te gaan of ze gaan niet meer zwemmen. De partij wil weten of de gemeente zich in de situatie herkent, hoeveel mensen er zwemmen in het bad en wat de gemeente kan doen om te zorgen dat er genoeg zwemuren blijven. 

De kracht van betrokkenheid. Dat was het thema van de nieuwjaarstoespraak van Burgemeester Boog op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente afgelopen maandagavond. De bijeenkomst was druk bezocht. Boog schrijft op Facebook dat hij blij is dat veel inwoners en ondernemers langs kwamen. Hij haalde ook het 800-jarig bestaan van Diemen in 2026 aan. Dit jaar worden voor de viering al de eerste plannen gemaakt. 


De gemeente Diemen waarschuwt op social media dat vanaf 1 januari de Omgevingswet ingaat. Alle wetten en regels voor de fysieke leefomgeving zijn dan samengevoegd in één wet. Inwoners krijgen er mee te maken als ze iets willen veranderen aan de leefomgeving. Het gaat dan om grote besluiten, maar ook of er een dakkapel geplaatst mag worden. De Omgevingswet zorgt dat er sneller besluiten kunnen worden genomen, dat er meer samenhang is tussen wetten en regels en dat er ruimte is voor maatwerk. 


Wethouder Jeroen Klaasse wil volgend jaar gaan verhuizen naar Weesp. Dat meldt het DiemerNieuws op basis van een formele memo aan de gemeenteraad. Op dit moment woont de wethouder met zijn gezin in Diemen. Klaasse wil dat zijn opgroeiende kinderen meer ruimte krijgen. Volgens het DiemerNieuws meldt de wethouder dat de verbondenheid met Diemen en de inwoners blijft bestaan. 

In Diemen is Groenlinks/PvdA de grootste geworden bij de Tweede Kamerverkiezingen. De Partij kreeg woensdag meer dan 27 procent van de stemmen. Landelijk gezien is de PVV de grootste winnaar. De partij van Wilders kreeg in Diemen 17 procent van de stemmen en werd tweede. De VVD kreeg ruim 14 procent van de stemmen in Diemen en nieuwkomer NSC van Omtzigt bijna 10 procent. Het opkomstpercentage lag in Diemen op 73,6 procent.

Boog
Burgemeester Boog heeft woensdag met zijn vrouw Wahida op het stembureau in zorgcentrum De Diem zijn stem uitgebracht. Boog zei dat hij het belangrijk vond dat iedereen gebruikmaakte van zijn of haar democratisch recht. In Diemen kon op zestien plaatsen gestemd worden, waaronder in het gemeentehuis, de sporthallen Diemen, Wijkcentrum Noord en in Huis van de buurt ‘t Kruidvat. Boog heeft een rondje gemaakt langs de stembureaus. Hij bedankt alle leden van de stembureaus, tellers en medewerkers van de gemeente voor hun inzet.


Uiterlijk woensdag worden de stempassen voor de Tweede Kamerverkiezingen bezorgd. De stempassen zijn vorige week verstuurd en zouden vorige week of anders uiterlijk vandaag bezorgd moeten zijn. Als er foute informatie op een stempas staat of inwoners raken deze kwijt, kan tot uiterlijk 21 november 12:00 uur een vervangende stempas worden aangevraagd. De verkiezingen vinden plaats op woensdag 22 november. 

Over Studio Dmn

Te beluisteren

Analoge kabel 103.3 MHZ

Mediabox kanaal 915CI +

insteekmodule kanaal 363

Via de Ether op 106.10 FM

Gegevens

IBAN NL79RABO0393515702

BIC RABONL2U

BTW NL008736248B01

KvK 41204059

Het weer in Diemen