112 - Politie


Afgelopen week zijn er twee woningen op last burgemeester Boog gesloten vanwege grootschalige hennepteelt. Het gaat om woningen in Diemen-Zuid en op Holland Park. In één geval is een verdachte aangehouden. Volgens Boog werden de woningen niet bewoond en was er sprake van een brandgevaarlijke situatie. De woningen komen met de sluiting weer vrij voor woningzoekenden. Het sluiten van woningen bij het aantreffen van een hennepkwekerij past in de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. 


De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen of gezien hebben van de explosie die vrijdagochtend plaats vond aan de Tjalk in Diemen-Noord. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, had het heel goed anders af kunnen lopen aldus de politie. Daarom wordt iedereen die iets gezien of gehoord heeft opgeroepen zich te melden bij de lokale politie of via meld misdaad anoniem.


De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van meerdere incidenten in het centrum van Diemen. Het gaat om geweldsincidenten, overlast en lokaalvredebreuk. De politie kijkt met de hulpverlening en de gemeente naar mogelijkheden om de situatie structureel op te lossen. Burgemeester Boog heeft de man een gebiedsverbod opgelegd voor vier weken. Als hij zich in Diemen bevindt, wordt hij opnieuw aangehouden. Als mensen nog geen aangifte hebben gedaan van incidenten, verzoekt de politie hen om zich alsnog te melden. 


Burgemeester Boog heeft samen met de wijkagent en de directeur van woonstichting Lieven de Key een bezoek gebracht aan bewoners van de flat Beukenhorst. In de nacht van maandag op dinsdag ontstond er rond drie uur brand in een woning na een explosie. Er zijn geen gewonden gevallen en de brandweer had de brand snel onder controle. Burgemeester Boog spreekt op social media over een gigantische knal die door veel mensen in Diemen is gehoord. Veel mensen hebben nog herinneringen aan de gasexplosie in 2014 in de flat. Boog roept mensen met meer informatie op om zich bij de politie te melden. 


De politie heeft dinsdagavond in een woning in een appartementencomplex aan de Tarwekamp in Diemen-Zuid explosief materiaal aangetroffen. De hulpdiensten rukten rond half zeven in grote getale uit. Het appartementencomplex werd ontruimd zodat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie onderzoek kon doen. Bewoners konden rond middernacht weer naar huis. Omdat het om een actie binnen een lopend onderzoek gaat, kan de politie op dit moment geen verdere mededelingen doen. Het materiaal is afgevoerd.

Over Studio Dmn

Te beluisteren

Analoge kabel 103.3 MHZ

Mediabox kanaal 915CI +

insteekmodule kanaal 363

Via de Ether op 106.10 FM

Gegevens

IBAN NL79RABO0393515702

BIC RABONL2U

BTW NL008736248B01

KvK 41204059

Het weer in Diemen