112 - Politie


De politie heeft dinsdagavond in een woning in een appartementencomplex aan de Tarwekamp in Diemen-Zuid explosief materiaal aangetroffen. De hulpdiensten rukten rond half zeven in grote getale uit. Het appartementencomplex werd ontruimd zodat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie onderzoek kon doen. Bewoners konden rond middernacht weer naar huis. Omdat het om een actie binnen een lopend onderzoek gaat, kan de politie op dit moment geen verdere mededelingen doen. Het materiaal is afgevoerd.


Een winkel aan de Kruidenhof in Diemen-Zuid is maandag aan het begin van de avond overvallen. Een getuige heeft aan AT5 laten weten dat er gedreigd werd met een vuurwapen. De politie riep via Burgernet op om uit te kijken naar twee verdachten. De ene verdachte had een donkere jas met capuchon aan. De andere verdachte reed op een Witte Vespa en droeg een grijze helm. 


Een woning in Diemen-Noord is op last van burgemeester Boog gesloten. In de woning is afgelopen dinsdag een grote hennepkwekerij aangetroffen. Er was sprake van een brandgevaarlijke situatie en elektriciteit werd illegaal afgetapt. De woning werd niet bewoond en komt met de sluiting weer vrij voor woningzoekenden. Het sluiten van woningen bij het aantreffen van een hennepkwekerij past in de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. Voor de derde keer in een week tijd heeft er een autobrand in Diemen gewoed. In de nacht van dinsdag op woensdag is er vlak na middernacht een auto in brand gestoken op de Heivlinderweg in Diemen-Noord. Opnieuw hoorden buurtbewoners luide knallen. In de omgeving is een persoon met een helm met opvallende rode duivel oortjes op gezien. De politie roept getuigen op om zich te melden. De politie in Almere zoekt naar getuigen van een vechtpartij in de trein van Diemen naar Zwolle. De vechtpartij vond afgelopen zaterdag rond half vier plaats. De twee getuigen hebben het slachtoffer geholpen door de verdachte tegen te houden. De trein werd uiteindelijk stilgezet op station Almere Centrum. De politie zoekt de twee die de verdachte tegen hielden en en andere getuigen. 

Over Studio Dmn

Te beluisteren

Analoge kabel 103.3 MHZ

Mediabox kanaal 915CI +

insteekmodule kanaal 363

Via de Ether op 106.10 FM

Gegevens

IBAN NL79RABO0393515702

BIC RABONL2U

BTW NL008736248B01

KvK 41204059

Het weer in Diemen