Algemeen


Foto: Gerrit Alink

Voormalig gemeentesecretaris Jan Dick de Kort heeft dinsdag de Zilveren Diemer Speld gekregen. Burgemeester Boog mocht de speld bij hem opspelden bij het afscheid van De Kort bij de organisatie waar hij sinds 2006 werkte. De Kort ontvangt de Zilveren Diemer Speld voor zijn grote verdiensten voor Diemen en gemeente. De Zilveren Diemer Speld wordt door het college toegekend aan mensen die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de lokale gemeenschap.


Burgemeester Boog heeft afgelopen weekend in café Blauw in theater De Omval het eerste exemplaar van de nieuwe Surinamekalender ontvangen. De kalender bevat foto’s en verhalen uit Suriname. Er waren twee kunstenaars aanwezig die hun bijdrage hebben geleverd. Het is de 31ste keer dat de kalender wordt uitgegeven. Met de opbrengst van de kalender worden projecten op gebied van onderwijs, welzijn en zorg in Suriname ondersteund. 

 
Foto: GVB

Komend weekend vinden er weer grootschalige werkzaamheden plaats bij station Amsterdam Zuid. De A10 gaat dicht richting Schiphol. Ook het metroverkeer wordt weer aangepast. Lijn 50 kan bij station Amsterdam Zuid maar van één spoor gebruikmaken. Lijn 50 rijdt komend weekend van Isolatorweg via Diemen-Zuid naar Gaasperplas. De lijnen 51 en 53 rijden niet, de lijnen 52 en 54 rijden de normale route. Maandagochtend moeten de werkzaamheden klaar zijn.


Donderdag op Wereld Alzheimer Dag vraagt de Gemeente Diemen samen Welzijn Diemen extra aandacht voor dementie. Tussen 10:00 en 16:00 uur worden verschillende activiteiten gehouden. Zo is er een workshop samen zingen. De verschillende activiteiten worden gehouden in Theater de Omval, de Bibliotheek, op het Diemerplein of in huis van de buurt ‘t Kruidvat. Alle activiteiten zijn gratis. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de website van de gemeente.  


Vattenfall pauzeert de ontwikkeling van een biomassacentrale in Diemen. De energiemaatschappij wil eerst in gesprek met betrokken gemeenten, de provincie en demissionair minister Jetten van energie. Vattenfall wil samen met de partijen kijken naar de mogelijkheden van alternatieve warmtebronnen. Vattenfall ziet de biomassacentrale als de meest betaalbare vorm van duurzame warmte die op korte termijn op grote schaal en betrouwbaar geproduceerd kan worden. De uitspraak van de Raad van State van eerder deze maand zorgt voor vertraging bij de ontwikkeling van de biomassacentrale en dat zorgt ervoor dat andere warmtebronnen mogelijk even snel te ontwikkelen zijn.

Over Studio Dmn

Te beluisteren

Analoge kabel 103.3 MHZ

Mediabox kanaal 915CI +

insteekmodule kanaal 363

Via de Ether op 106.10 FM

Gegevens

IBAN NL79RABO0393515702

BIC RABONL2U

BTW NL008736248B01

KvK 41204059

Het weer in Diemen