Op de hoogte van het laatste nieuws in Diemen

Nieuws

Veiligheidsregio Amsterdam neemt extra maatregelen tegen de verspreiding Coronavirus

26-03-2020

De veiligheidsregio Amsterdam neemt per direct extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De maatregelen gaan vandaag in.

Op markten in de regio Amsterdam-Amstelland, waaronder Diemen, mogen alleen nog maar kramen staan waar levensmiddelen worden verkocht. Markten blijven daarmee een belangrijk onderdeel van de voedselvoorziening. Kramen waar non-food wordt verkocht zullen tijdelijk verdwijnen, hierdoor ontstaat meer ruimte, waardoor de food kramen verder uit elkaar komen te staan en bezoekers meer afstand van elkaar kunnen houden.

Openbare fitnessapparatuur in parken worden gesloten. Onder normale omstandigheden zijn dat plekken waar mensen werken aan hun conditie, kracht en daarmee hun gezondheid. Nu zijn het plekken die de gezondheid kunnen schaden, omdat de toestellen niet worden schoongehouden en omdat de plekken waar de toestellen staan een aantrekkingskracht hebben op meerdere mensen tegelijk, zodat de afstand van 1,5 meter tussen personen een probleem wordt.

De Cruyff Courts en voetbalkooien worden gesloten. Op basis van recente waarnemingen ziet het bestuur van de veiligheidsregio, de voetbalkooien als een risico voor verspreiding van het Coronavirus. Overdag wordt er door te veel jongeren op een klein oppervlak gevoetbald. In de avonduren treft men er vaak groepen jongeren die er te dicht op elkaar rondhangen.

Op sportvelden in de regio zal de handhaving worden geïntensiveerd. De velden zijn al sinds enkele weken gesloten vanwege de eerste serie maatregelen van het kabinet. Maar ondanks deze sluiting, maken sommige inwoners toch gebruik van deze velden. Hierdoor bevinden zich te vaak, te veel personen zich te dicht op elkaar. Verder kan op plekken waar zorgen bestaan over aanhoudende drukte, cameratoezicht worden ingesteld.

Recente berichten