Op de hoogte van het laatste nieuws in Diemen

Nieuws

UPDATE: Vijftien mensen door Coronavirus overleden in 24 uur

18-03-2020

Beeld: EPA

In de afgelopen 24 uur zijn in Nederland vijftien mensen overleden door toedoen van het Coronavirus. Ook zij 346 mensen positief getest. In totaal zijn in Nederland nu 2051 mensen positief getest. Daarvan zijn er 58 overleden. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 63 en 95 jaar. In totaal zijn 408 patiënten opgenomen of opgenomen geweest in een ziekenhuis. Van de ruim tweeduizend positief geteste patiënten werken er 485 mensen in de zorg. Zij worden volgens het RIVM vaker dan andere groepen getest.

Wereldwijd zijn nu officieel ruim 205.000 mensen positief getest en zijn er ruim 8300 doden geregistreerd. Volgens de WHO liggen de onofficiële getallen naar alle waarschijnlijkheid een stuk hoger.

Aan het eind van de middag zal bekend worden hoeveel patiënten er op dit moment in de regio Amsterdam zijn.

Vanochtend heeft De brandweer in de Roemer Visscherstraat in de Vondelparkbuurt nog iemand uit huis gehaald die vermoedelijk besmet is met het coronavirus. Rond 11.45 uur werden er twee ambulances opgeroepen om noodhulp te verlenen. 'Omdat er het vermoeden was van besmettingsgevaar, is er een speciale eenheid van de brandweer ingezet om het ambulancepersoneel te helpen', zegt een woordvoerder van de brandweer.

Recente berichten