Op de hoogte van het laatste nieuws in Diemen

Nieuws

Tellen van stemmen vannacht gestaakt

16-03-2023

De Gemeente Diemen heeft in de nacht van woensdag op donderdag het tellen van de stemmen gestaakt. Op social media meldt de gemeente dat het zorgvuldig tellen van de stemmen het zwaarst weegt. Vermoeidheid bij de tellers kan dat in het geding brengen. In lijn met de instructie van de kiesraad is daarom om 03:00 uur besloten het tellen te staken. Sinds tien uur donderdagochtend is het tellen van de stemmen hervat, in de loop van de dag verwacht de gemeente alle stemmen geteld te hebben.

In de voorlopige uitslagen is het spannend in Noord-Holland. BoerBurgerBeweging gaat aan kop, maar de VVD staat er vlak achter.

Stembureaus

Burgemeester Boog heeft gisteren een ronde gemaakt langs alle stembureaus in Diemen. Zelf heeft Boog zijn stem uitgebracht in de nieuwe sporthal in het centrum van Diemen. Op Social Media schrijft hij dat Diemen ook aan prokkelen doet. Op stembureaus in Diemen hielpen ook vrijwilligers met een licht verstandelijke beperking mee. In totaal kon in Diemen op zestien stembureaus worden gestemd.

Recente berichten