Op de hoogte van het laatste nieuws in Diemen

Nieuws

Kinderen Corona besmet paar in Diemen ondergebracht bij andere familieleden

01-03-2020

Twee kinderen van de in Diemen verblijvende Amsterdamse vrouw, die besmet is met het Covid-19 Coronavirus zijn ondergebracht bij andere familieleden. Deze twee kinderen zijn niet met het virus besmet. Het jongste kind dat wel is besmet verblijft bij de moeder en haar eveneens besmette partner in hun huis in Diemen.

Alle contacten rondom de vrouw zijn inmiddels in beeld. De GGD heeft hen gevraagd om hun gezondheidssituatie de komende twee weken goed in de gaten te houden. Ook zegt de GGD voor actieve informatie en communicatie te zorgen met de leiding van het kinderdagverblijf en de basisschool waar de besmette vrouw eerder deze week nog is geweest. Ook met ouders van de kinderen die op de betrokken school e/o het kinderdagverblijf in Amsterdam zitten is de GGD in contact.

De GGD benadrukt dat de scholen en kinderdagverblijven in Diemen niet getroffen, c.q. betrokken zijn en na het weekend gewoon open zijn. Wel heeft de directie van een aantal scholen, ouders per brief geïnformeerd extra alert te zullen zijn en de berichtgeving van het RIVM en de GGD te zullen blijven volgen en indien nodig, eventuele nieuwe adviezen te zullen opvolgen.

Tot op heden zijn er zeven besmettingen met het nieuwe Coronavirus vastgesteld in Nederland. Het gaat om het echtpaar en hun jongste kind uit Amsterdam, die nu in Diemen verblijven, verder een echtpaar en hun dochter uit Loon op Zand. Zaterdag bleek ook een vrouw uit Delft positief te zijn getest.

Voor nadere informatie omtrent het Covid-19 Corona virus kunt u nadere informatie lezen op de websites van het RIVM https://www.rivm.nl/nieuws/act... en de GGD https://www.ggd.amsterdam.nl/i...

Mensen die bezorgd zijn en met vragen zitten over het virus kunnen ook bellen met 0800-1351.

Recente berichten