Op de hoogte van het
laatste nieuws in Diemen
Volg Studio DMN:

Nieuws

...
16-05-2019

KONINGIN MAXIMA OPENT NIEUWE SCHEEPSWERF IN AMSTERDAM

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vandaag de nieuwe Feadship-werf in de haven van Amsterdam geopend. Feadship is een samenwerkingsverband tussen Royal Van Lent Shipyard, Koninklijke De Vries Scheepsbouw en De Voogt Naval Architects. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van zeer luxe Mega en Super jachten. De opening van de nieuwe afbouwwerf in Amsterdam maakt deel uit van de 170-jarige viering van Royal Van Lent (1849).

De Feadship werven, die ook werk bieden aan een aantal Diemenaren, zijn gevestigd op diverse locaties in Nederland. Samen beschikken zij over de modernste werven en een hightech ontwerp- en engineeringsbureau. De nieuwe werf van Feadship in Amsterdam zal grotere en bredere superjachten tot 160 meter lang bouwen en refitten. Het bedrijf zorgt voor een belangrijke bijdrage aan de locale economie. Door de toenemende werkgelegenheid zullen de haven van Amsterdam, de stad en ook de omliggende regio's zich economisch verder kunnen versterken. De vestiging van Feadship in Amsterdam, zal er ongetwijfeld toe leiden dat ook de eigenaren van de 'Super yachts' en hun bemanningsleden de stad en omgeving vaker zullen aandoen.

De opening van de Amsterdamse werf zal ook een moment zijn om terug te blikken naar de geschiedenis van de familiebedrijven die bij Feadship betrokken zijn en het belang van jachtbouw voor de Nederlandse economie. Ongeveer 25 superjachten met een lengte van meer dan 30 meter worden elk jaar vanuit Nederland geëxporteerd, waarbij Feadship verantwoordelijk is voor ongeveer 20 procent van deze export.


Meer nieuws

QBA-100-jaar-Hoera
08-03-2019

HieperdeBieb! Vier OBA 100 in OBA Diemen.


Lees meer
Singing-contest
18-04-2019

The Singing Kids Diemerplein


Lees meer
Lintjesregen-2019-2019-04-26-2095
26-04-2019

Twee Koninklijke onderscheidingen in Diemen


Lees meer