Op de hoogte van het laatste nieuws in Diemen

Nieuws

Grote problemen bij huis-aan-huisbladen waaronder het Diemernieuws

27-03-2020

Lokale kranten zoals de weekbladen van Enter Media, onder meer uitgever van o.a. DiemerNieuws en MuiderNieuws, zitten vanwege de Coronacrisis in zwaar weer.

Directeur van Enter Media, Adri de Bruijn gaf dat gisteren aan in het NOS Radio 1 Journaal. "De problemen zijn zeer groot, tot op heden kunnen we het allemaal nog aan, maar voor de komende maand, nadat er veel advertentie-opdrachten zijn ingetrokken, zien we dat er een stagnering in onze financiën komt. Dat levert in de liquiditeit een dusdanig probleem op, dat we verwachten dat er volgende maand een aantal rekeningen niet betaald kan worden", zo vertelde De Bruijn.

Op de radio meldt De Bruijn dat er sprake is van advertentie-terugname van 30 tot wel 65 procent "We verwachten we dat we tot en met volgende maand door kunnen gaan", zegt hij. "Dat mag nog geen probleem zijn, alleen verwachten wij ook dat adverteerders, die al geadverteerd hebben en waarvan de rekeningen openstaan, dat geld later dan te doen gebruikelijk gaan betalen. Zelf onderneemt de uitgever diverse acties om geld binnen te krijgen en het bedrijf financieel zo gezond mogelijk te houden. Zo heeft hij de burgemeesters van het verspreidingsgebied ('t Gooi, de Vechtstreek en Diemen) benaderd voor ondersteuning.

Daarbij gaat het niet zozeer om financiële steun, maar is de gedachte gemeenten meer advertentieruimte te laten opnemen omdat zij in deze tijden van het coronavirus meer informatie te delen hebben met de inwoners. Intern kijkt De Bruijn ook nog waar hij op kan bezuinigen. In de tussentijd ziet De Bruijn wel steunbetuigingen van lezers. Hij ziet dat meer lezers abonnee worden van Extra mede doordat zij daarmee de lokale journalistiek in stand willen houden.

Het hele radio-item is terug te luisteren via deze link: https://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal/onderwerpen/532850-lokale-kranten-in-problemen

Recente berichten