Op de hoogte van het laatste nieuws in Diemen

Nieuws

Handgranaat gevonden bij Fastfoodrestaurant Diemerplein

04-02-2020

Bij het fastfoodrestaurant Bammy's Wok op het Diemerplein is vanochtend een handgranaat gevonden. Er werd een raam vernield, waardoor de handgranaat naar binnen is gegooid. De granaat is daarbij niet ontploft, zo bevestigt een woordvoerder van de politie. De eigenaar van het naast gelegen Döner House merkte de ruitschade bij zijn buren op en zag de handgranaat liggen. Hij heeft vervolgens even voor half elf vanochtend de politie gewaarschuwd

De politie heeft na ontdekking een groot deel van de omgeving enkele uren afgezet. Het verkeer vond daarvan veel overlast en bus 44 moest omrijden. Rond 13:30 werd het gebied weer vrijgegeven. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de granaat onschadelijk gemaakt en de forensische opsporingsdienst van de politie doet ter plaatse nog nader onderzoek.

Het is op dit moment nog niet bekend of Burgemeester Erik Boog de getroffen zaak voorlopig laat sluiten

De politie is dringend op zoek naar getuigen die gisterenavond, vannacht of vanochtend iets verdachts hebben gezien of gehoord, in of bij het pand van Bammy's Wok. De politie verzoekt mensen die informatie hebben, dat kenbaar maken via telefoonnummer; 0900-8844, of via het tipformulier van de politie https://www.politie.nl/aangift... Wanneer u anoniem uw verhaal wilt doen, dan kunt u bellen met Meld Misdaad anoniem, via; 0800-7000.

Recente berichten