Op de hoogte van het laatste nieuws in Diemen

Nieuws

Coronabesmetting in Diemen

28-02-2020

De tweede patiënt in Nederland die is besmet met het coronavirus, is een Amsterdamse vrouw. Zij verblijft momenteel in isolatie in een huis in Diemen. Dat meldt het RIVM. De besmetting is afgelopen nacht na onderzoek in het Amsterdam UMC bevestigd. De vrouw is vorige week in de regio Lombardije in Italië geweest.

De GGD brengt op dit moment in kaart met wie de patiënt contact heeft gehad door middel van contactonderzoek. Personen waarmee de vrouw contact heeft gehad, worden gemonitord en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen en dit melden aan de GGD. Ook moeten zij het melden als ze andere klachten hebben. De GGD voert momenteel overleg over vervolgstappen.

De Amsterdamse GGD onderhoudt nauw contact met de patiënt en bevestigd dat er geen link is tussen de eerste patiënt die in Nederland gediagnosticeerd is de patient patiënt is Diemen.

De gemeente Diemen verwijst vooralsnog naar de richtlijnen van het RIVM en GGD en heeft vooralsnog geen extra richtlijnen kenbaar gemaakt. Het RIVM blijft alert op nieuwe besmettingen en past telkens hetzelfde protocol toe.

Bij meer nieuws, krijg je de updates van Studio DMN.

Recente berichten