Op de hoogte van het laatste nieuws in Diemen

Nieuws

Diemen en Amsterdam nemen vooralsnog geen extra maatregelen vanwege coronavirus

29-02-2020

In Amsterdam en Diemen worden vooralsnog geen extra maatregelen genomen vanwege de constatering van het coronavirus (COVID-19) bij een vrouw uit Amsterdam, die tijdelijk in Diemen woont. Er zijn tot op heden geen andere besmettingen bekend. Dat meldden de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en burgemeester Erik Boog van Diemen, vrijdagavond in een gezamenlijke persconferentie op het stadhuis van Amsterdam.

De vrouw raakte afgelopen weekend op reis in Italië besmet met het coronavirus en zit in thuisisolatie in Diemen. Haar partner en twee van haar drie kinderen hebben inmiddels ook milde klachten. Alle gezinsleden zijn vrijdagochtend getest op het coronavirus. De uitslag van die test wordt in de loop van zaterdagochtend verwacht. In ieder geval blijven ze tot die tijd in isolatie.

De klachten van de vrouw, die werkzaam is in het UMC-AMC ziekenhuis, begonnen dinsdag. De GGD is direct een onderzoek gestart naar mensen met wie de vrouw in contact is geweest. De vrouw is de laatste dagen onder meer bij basisschool Laterna Magica op IJburg en bij het kinderdagverblijf CompaNanny Atlas Arena in Zuidoost. Dit kinderdagverblijf heeft op eigen initiatief besloten om de komende 14 dagen gesloten te blijven, dit om eventuele besmetting van andere kinderen en werknemers te voorkomen. Ouders van kinderen op de basisschool op IJburg wordt gevraagd om extra alert te zijn op ziekteverschijnselen.

Volgens de burgemeesters in Amsterdam en Diemen zijn er nu geen indicaties dat de risico's op besmetting groot zijn. Extra maatregelen zijn dan ook niet nodig. Evenementen en sportmanifestaties in Amsterdam, Diemen en omgeving kunnen de komende dagen dan ook gewoon doorgaan. Ook alle scholen gaan na het weekend gewoon weer open.

Voor nadere informatie verwijzen de beide gemeentes naar de websites van het RIVM

https://www.rivm.nl/nieuws/act... en de GGD https://www.ggd.amsterdam.nl/i...

Mensen met vragen over het virus kunnen ook bellen met 0800-1351

Recente berichten