Inloopavond: 6 maart Oost-West As Diemen

De volgende fase komt er aan! 

Heb je vragen of behoefte aan toelichting? Je bent van harte welkom tijdens de inloopavond op: Woensdag 6 maart van 18.00 tot 19.30 uur in het gemeentehuis

Onder een lekker lentezonnetje werden vandaag de rotonde en andere weggedeelten geasfalteerd. De werkzaamheden schuiven nu langzaam maar zeker op richting de Diemerbrug. 

Wanneer de rotonde klaar is, beginnen we met het volgende deel van de Oost-West As: het deel vanaf de rotonde bij de Pr. Bernhardlaan tot de kruising bij de Diemerbrug (Burg. Bickerstraat). Dit is fase 2b. 

Wat gaan we doen?

In fase 2b werken we aan de rijbanen, de riolering en de fiets-en voetpaden. Eerst vernieuwen we het zuidelijk deel van de Muiderstraatweg inclusief de trambaan. Dit is het deel langs het water. Wanneer het zuidelijk deel klaar is, maken wij de noordelijke rijbaan gereed. Als laatste komen de trottoirs en het fietspad aan de noordzijde aan de beurt. In het najaar planten we de nieuwe bomen en de vaste planten.

Fietsers en voetgangers

Het doorgaande fietspad langs de Muiderstraatweg wordt in beide richtingen afgesloten.  Fietsers worden omgeleid via de Burg. De Kievietstraat. Fietsers vanuit Diemen Zuid richting Plantage de Sniep moeten bij de Diemerbrug oversteken en hun weg vervolgen via de Burg. De Kievietstraat. Het fietspad voor de huizen aan de Hartveldseweg wordt verbreed zodat het geschikt is voor fietsverkeer uit twee richtingen. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het voetpad aan de noordzijde van de Muiderstraatweg /Hartveldseweg (trottoir langs de woningen/bedrijven).

Autoverkeer en parkeren

Aan de kant van de woningen wordt een speciale, tijdelijke rijbaan gemaakt. Deze is bestemd voor verkeer in de oostelijke richting, dus richting Plantage de Sniep. Houd er rekening mee dat er zeer weinig parkeermogelijkheden zijn langs de tijdelijke rijbaan. We doen ons best de parkeergarages zoveel mogelijk bereikbaar te houden.

Bus 44

Buslijn 44 blijft voorlopig de eerder ingestelde omleidingsroute volgen: na de Diemerbrug slaat de bus linksaf de Hartveldseweg op. Vervolgens rijdt de bus via de Arent Krijtsstraat en het Wilhelminaplantsoen naar de Ouddiemerlaan. Vanaf de halte voor het gemeentehuis rijdt de bus weer de gewone route. De haltes op de Muiderstraatweg, Pr. Bernhardlaan en Pr. Beatrixlaan komen te vervallen. We verwachten dat de bus halverwege juli weer de gebruikelijke route kan gaan rijden.

Geen tram, wel een bus

Vanaf maandag 29 april tot en met donderdag 16 mei rijden er geen trams. Vanaf de halte Brinkstraat rijdt dan een speciale bus naar Diemen.  In deze periode wordt er door GVB volop gewerkt aan de rails en de bovenleiding en door onze aannemer aan de rijbaan. In deze periode zal er ook ’s nachts gewerkt worden.

Planning

Je ziet nu op straat al de nodige voorbereidende werkzaamheden. GVB is nieuwe masten aan het plaatsen voor de tram, er worden proefsleuven gegraven en we gaan de tijdelijke rijbaan aanleggen. Naar verwachting duren de werkzaamheden van fase 2b tot eind dit jaar. Aansluitend gaan we verder met werkzaamheden aan de kruising met de B. Bickerstraat en het vervolg richting de A10.

Informatieavond

Heb je vragen of behoefte aan toelichting? Je bent van harte welkom tijdens de inloopavond op: Woensdag 6 maart van 18.00 tot 19.30 uur in het gemeentehuis

Bron: https://oostwestas.mett.nl

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.