Norovirus in zorgcentrum Berkenstede

In zorgcentrum Berkenstede heerst het Norovirus. Dat bevestigt Cordaan tegenover Studio DMN. Het Norovirus is erg besmettelijk en veroorzaakt onder andere buikgriep. Het virus is geconstateerd op de eerste verdieping van de Faunatoren en op de eerste verdieping van de Bloementoren. Om verspreiding te voorkomen zijn een aantal hygiënische maatregelen genomen. Onder andere het restaurant in Berkenstede en het Grand Café zijn gesloten. Iedereen krijgt het eten op de kamer.

Mensen die niet ziek zijn mogen naar buiten en bezoek is ook welkom, zolang men zich goed aan de hygiënische maatregelen houdt. Dat betekent vooral goed handen wassen als men de afdeling verlaat.

Cordaan denkt dat de besmetting over het hoogtepunt heen is. Zodra er binnen een tijdsbestek van 48 tot 60 uur geen nieuwe besmettingen bijkomen, wordt alles weer vrijgegeven en gaan het restaurant en het Grand Café weer open.

Foto: Cordaan

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.