Straffen tot 16 jaar voor brandstichters studentenflat

Persbricht 15-2-2019. De hoofdverdachte van de flatbrand in de zomer van 2017 aan de Rode Kruislaan in Diemen moet zestien jaar de cel in. Volgens de rechter is bewezen dat de brand is gesticht om de verzekering op te lichten. De twee mededaders moeten veertien en vijftien jaar de cel in. De rechtbank snapt dat de daders geen slachtoffers wilde maken, maar rekent ze wel aan dat de brand is gesticht op een tijdstip dat veel mensen in de flat lagen te slapen. Een 27-jarige man kwam om het leven, meerdere flatbewoners raakte zwaargewond. De drie daders moeten gezamenlijk een schadevergoeding van honderdduizend euro betalen.

Foto Wiki P

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.