Verzuim voortgezet onderwijs stijgt

Het schoolverzuim onder leerplichtige middelbare scholieren in Diemen is vorig schooljaar iets toegenomen. In ruim 370 gevallen bleven scholieren 16 uur of meer weg van school. Dat cijfer staat in het jaarverslag over het naleven van de leerplichtwet in Diemen.

In het voorgaande schooljaar werden zo’n vijftig gevallen van verzuim minder gemeld. Op basisscholen in Diemen bleven 37 leerlingen meer dan 16 uur weg. Totaal werden zestien gevallen gemeld waar scholieren vanwege vakantie zonder toestemming wegbleven; het zogenoemde luxeverzuim.

In het jaarverslag Leerplicht wordt de komst van een middelbare school in Diemen toegejuicht. Die onderstreept de waarde van onderwijs in de buurt. Verzuim kan snel minder worden als een middelbare school dichtbij is, beweren de opstellers van het Jaarverslag.

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.