Topmusici op Duke op het Diemerplein

PERSBERICHT – Diemen, 5 februari 2019

De Cubaanse pianist Ramon Valle en de Nederlandse zangeres Denise Jannah verzorgen de hoofdact op het jazzfestival Duke op het Diemerplein dat wordt georganiseerd op zondag 2 juni. Het is de zesde editie van dit festival dat gelijktijdig op het Diemerplein wordt georganiseerd met het culinaire evenement Smakelijk Diemen. 

Het jazzfestivalDuke op het Diemerplein werd voor het eerst georganiseerd in 2014, veertig jaar na het overlijden van Duke Ellington, de belangrijkste jazzcomponist aller tijden. Het festival richt zich op het spelen van de muziek van Duke Ellington door allerlei muziekgroepen. Die formule is een succes. Het festival wordt elk jaar beter en trekt steeds meer bezoek.

Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Diemen en de winkeliersvereniging Diemerplein en door diverse sponsoren.

De organisatie van het festival is in handen van de stichting Jazzfestival Duke op het Diemerplein. Met het contracteren van de Cubaanse pianist Ramon Valle (woonachtig in Diemen) en Denise Jannah heeft de organisatie een prima publiekstrekker binnengehaald. Ramon Valle en Denise Jannah zijn topmucisi die hun sporen ruim hebben verdiend in binnen- en buitenland.

Het programma voor het komende festival is erg afwisselend. Het openingsoptreden van het festival is van het kwartet van tenorsaxofonist Armando Cairo. Met een aantal groepen uit Diemen is de organisatie nog in onderhandeling. 

www.duke-op-het-diemerplein

info@duke-op-het-diemerplein

Foto: Ramon-Valle-©-TJ-Krebs

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.