Studio DMN Radiobulletin 19/20-12-18

Multicopy

Op Campus Diemen-Zuid, het kloppend hart van de studentengemeenschap in Diemen, is verbaasd gereageerd op de plotselinge sluiting van de vestiging van Multicopy.

De kopieer en printwinkel voorzag in een grote behoefte van studenten om studiemateriaal te kopiëren en printen. De eigenaar van deze vestiging was ook eigenaar van de vestiging op het bedrijventerrein De Sniep.

Die winkel is onlangs verkocht en de nieuwe eigenaar had geen interesse in de winkel op de campus.

 

Meerlandenfonds

Ook dit jaar heeft het Meerlandenfonds weer een aantal organisaties in Diemen een financiële bijdrage gegeven. Dit fonds verdeeld elk jaar een bijdrage van Afvalbedrijf Meerlanden. Het totale bedrag dat het fonds dit jaar te verdelen had was 55.000 euro.

Zes instellingen kregen bedragen variërend van 225 tot 500 euro.

Dat waren: Serve the City Diemen, Stichting Jazzfestival Duke, de Baksmaten, de St Petrusbanden kerk, Huurdersvereniging Diemen en buurtcentrum Noorderlicht.

 

Vuurwerkvrije Zones

Net als vorig jaar heeft de gemeente Diemen vuurwerkvrije zones ingesteld. Het gaat de directe omgeving van OV-voorzieningen, gemeentehuis, politieburo, brandweerkazerne, maneges, parkeerterreinen, zorgcentra, scholen, winkelcentra,  en de kinderboerderij

 

Serious Request in Diemen

Vanavond om 9 uur start Serious Request van 3 FM. Geen glazen huis meer, maar 3 teams van elk 2 DJ’s die vanuit 3 startpunten een route wandelen en uiteindelijk op 24 december eindigen in Utrecht

Het team van Sander & Eva begint op Vlieland en zal op zondag 23 december ergens tussen 9 uur ‘s ochtends en 3 uur ’s middags ook langskomen in Diemen. 

 

WOENSDAG:

Snorfietsers

In Amsterdam worden vanaf 1 april 2019 snorfietsers verbannen van de fietspaden, moeten ze een helm dragen en voortaan op de normale weg rijden. 

Maar omdat de fietspaden in Diemen niet zo druk zijn zal die maatregel niet worden doorgevoerd, zo lieten B&W al eerder weten.

Wel is er nog overleg over de situatie bij de brug over de ringweg die naar de Radioweg in de Watergraafsmeer leidt, omdat de hele Radioweg mogelijk verboden wordt voor snorfietsers.

 

A Star is Born

Donderdagmiddag en -avond draait in De Omval de film A Star is Born.

Het verhaal gaat over een in verval geraakte Country-ster Jackson Maine, gespeeld door Bradley Cooper, en het nog onbekende talent Ally, gespeeld door Lady Gaga.

De twee krijgen een verhouding en Jackson doet er alles aan om Ally in de schijnwerpers te brengen. Maar het kost hem moeite om zelf steeds meer in de schaduw te staan.

Aanvangstijden zijn 2 uur ’s middags en 8 uur ’s avonds. 

 

Daniel Arends

Vrijdag en zaterdag speelt Daniel Arends zijn theatershow “Meer van hetzelfde deel 1.

Daniel belooft het publiek cynische grappen, quasi-filosofische beschouwingen en gespeelde nonchalance. Beide avonden begint de voorstelling om half 9.

 

Voor meer informatie en tickets gaat u naar theaterdeomval.nl.

 

Nieuws voor Studio DMN?

En wordt er bij u in de buurt iets georganiseerd, of is er iets gebeurd dat zou passen in dit nieuwsbulletin? Stuurt u ons dan een mail. Het adres is nieuws @ studiodmn.nl\

 

Bron: Studio DMN radio – Foto: Wikipedia

 

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.