Studio DMN Radiobulletin 15-12-18

Vijf mannen zijn in hoger beroep veroordeeld

Vijf mannen zijn in hoger beroep veroordeeld voor de liquidatiepoging van Peter R. – ook wel bekend als Pjotr. De straffen lopen uiteen van 13,5 jaar tot 20 jaar gevangenisstraf. Eind 2015 werd R. in Diemen Noord door twee schutters onder vuur genomen. Hij werd geraakt door meerdere kogels, maar overleefde de aanslag. Van de vijf veroordeelde mannen waren er drie op de plaats van het misdrijf aanwezig. 

 

A9 ook komende nacht afgesloten

Net als afgelopen nacht, is de A9 ook komende nacht afgesloten vanwege werkzaamheden. Het gaat om het stuk A9 bij Diemen, de Gaasperdammerweg. Rijkswaterstaat is de weg aan het verbreden. Er moeten vijf rijstroken per richting komen en een wisselstrook. De weg is komende nacht in beide richtingen afgesloten.

 

Wethouder Dijksma wil hogere  parkeerboetes in Amsterdam

Wethouder Sharon Dijksma wil de parkeerboetes in Amsterdam verhogen. Dat zei ze na vragen van PvdA-raadslid Dennis Boutkan, meldt AT5. Hij vind de boete van vijftig euro relatief laag omdat parkeren in de stad op sommige plekken 7,50 euro per uur kost. Dijksma moet daar wel over in overleg met het rijk. Gemeenten mogen niet meer innen dan ze kwijt zijn aan handhaving. 

 

Waarschuwing gekregen vanwege discriminatie aan de horecadeur.

Dit najaar hebben drie Amsterdamse horecazaken een waarschuwing gekregen vanwege discriminatie aan de deur. Burgemeester Femke Halsema waarschuwt de zaken: Bij de volgende overtreding moet de zaak een week dicht. Dat schrijft Halsema volgens het Parool in een brief aan de gemeenteraad. Een aantal andere zaken hebben een brief gekregen omdat bij de deur het toelatingsbeleid niet duidelijk is.

 

Diemer Decemberdagen gestart

Met het aansteken van de grote kerstboom voor het gemeentehuis heeft burgemeester Erik Boog de donderdagavond Diemer Decemberdagen gestart. Daarom Diemen organiseert dit jaar weer een wensboomactie, een Kerstommegang en winterspelen voor kinderen op het Diemerplein. Gisteren werd in de kou de Santa Run gelopen.

Bron: Studio DMN radio – Foto: Wikipedia

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.