Studio DMN Radiobulletin 12-12-2018

Auto tegen boom.

Een automobilist is begin deze week op de provinciale weg richting Weesp tegen een boom gereden. De bestuurder raakte hierbij NIET gewond. De automobilist raakte de macht over het stuur kwijt nadat een vrachtwagen in een bocht ervoor zorgde dat er veel water op de voorruit van zijn auto kwam. De bestuurder zag niets meer en raakte in een slip en kwam tegen de boom tot stilstand.

 

Brievenactie van Amnesty International

Burgemeester Erik Boog heeft meegeschreven in de brievenactie van Amnesty International. Op Twitter schrijft hij dat zijn eerste steunbrief voor Vitaline Koval uit Oekraine is. Koval zet zich in dat land in voor de LHBTI-gemeenschap. Volgens Boog moet de overheid haar beschermen tegen bedreigingen van extreem-rechts. Amnesty schreef de brieven met vrijwilligers ter ondersteuning van vrouwen die opkomen voor mensenrechten.

 

Overval op zonnestudio in de Linnaeusstraat te Amsterdam

Een zonnestudio aan de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost is eergisteren aan het begin van de avond overvallen door twee jongens. De daders zijn volgens AT5 met een onbekend geldbedrag gevlucht. Er zou bij de overval geen gebruik zijn gemaakt van een vuurwapen.

 

Alle metrostations van de Oostlijn zijn gerenoveerd

Vanavond wordt gevierd dat alle metrostations van de Oostlijn zijn gerenoveerd, waaronder station Diemen Zuid. Aan het einde van de middag deelt het GVB pannenkoeken en erwtensoep uit aan reizigers. Afgelopen jaar moesten metropassagiers een tijd flink omlopen omdat één van beide uitgangen was afgesloten. In die tijd zijn onder andere de betonnen muren van de liftschacht gedeeltelijk vervangen door glas, en is ook de verlichting vernieuwd.

 

Ganzen aan het begin van de Weespertrekvaart keren  nog niet terug

EN de ganzen aan het begin van de Weespertrekvaart keren de komende jaren nog niet terug. Volgens het Parool worden ze tijdelijk gehuisvest in de Fruittuinen van West. Dit is nodig vanwege de werkzaamheden bij de vaart. Volgens de krant zijn de ganzen niet bij elke fietser geliefd omdat ze agressief kunnen reageren als je langs fietst

Bron: Studio DMN radio – Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.