‘Windmolen kan wel in Diemerbos’

Wat een mooi bos!

In het Diemerbos moet plaats zijn voor windturbines. Dat meldt wethouder Jorrit Nuijens die verantwoordelijk is voor openbare ruimte, groen en milieu, naar aanleiding van het standpunt van de stichting Natuurmonumenten, dat in de natuur geen windmolens horen.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Natuurmonumenten te vrezen dat beschermde natuurgebieden steeds meer gebruikt worden om windmolens en zonneparken te plaatsen.

Dit standpunt is onhoudbaar, zegt Nuijens op Twitter. Als je kijkt naar de bebouwingsdichtheid van een groot deel van ons land en het ruimtebeslag van schone energie, zijn windmolens ook in de natuur nodig. De wethouder zegt dat het college van Diemen windmolens in het Diemerbos wil, maar uiteraard met behoud van natuurwaarden.

Foto: Frans Deckers – Diemen

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.