Grens aan prijs middeldure huurwoningen

Om in Diemen een groter aantal betaalbare huurwoningen te bouwen, wil wethouder Lex Scholten dat middeldure huurwoningen niet meer dan 1000 euro per maand gaan kosten. De maximale huurprijs helpt de gemeente om de komende jaren meer woningen te bouwen voor mensen met een laag inkomen. De grens voorkomt dat veel vrije sectorwoningen voor huren bóven de 1000 euro worden aangeboden.

De middeldure huurwoningen zijn bedoeld voor huurders met een inkomen van anderhalf keer de inkomensgrens voor sociale huurwoningen. Na een inspraakprocedure, die deze week start, zal het voorstel in januari aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.