Criminelen verdreven uit 39 woningen

Door het stoppen van criminele activiteiten zijn in een jaar tijd in Diemen 39 woningen vrijgekomen. Die werden gebruikt voor verboden activiteiten die aan het licht kwamen door verbeterde communicatie over verdachte zaken.

Dat heeft burgemeester Boog bekend gemaakt. Met de operatie Scheerlicht is in Diemen een integrale aanpak ontwikkeld en worden signalen van fraude, misstanden en criminaliteit beter met elkaar gedeeld. Er wordt vervolgens actief gecontroleerd door adrescontroles en de misstanden worden gestopt. Dit leidde tot diverse strafrechtelijke onderzoeken. Tijdens de proef in Diemen Noord kwamen veel misstanden naar boven zoals mensenhandel, identiteitsfraude, uitbuiting, grootschalige hennepteelt en gedwongen prostitutie. Daders van misdrijven worden aangepakt, slachtoffers worden geholpen.

De vrijgekomen woningen zijn weer beschikbaar gekomen voor rechtmatige bewoning.

Foto; Frans Deckers – Diemen

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.