Afspraken over woonplannen 2019

Wethouder Scholten die over Wonen gaat, heeft nieuwe afspraken gemaakt met huurders en woningcorporaties over activiteiten in het komende jaar. Het gaat daarbij om onderwerpen als leefbaarheid, betaalbaarheid, wonen en zorg, studentenhuisvesting en duurzaamheid.

De wethouder wil de afspraken nog uitbreiden met afspraken over nieuwbouw van sociale huurwoningen. Het Huurdersplatform is blij dat in Diemen weer sociale huurwoningen gebouwd worden en dat aantallen bestaande goedkope huurwoningen niet verminderd worden.

Een extra pluspunt vinden de huurders afspraken over de onderlinge samenwerking tussen de corporaties, waardoor allerlei verhuisregels voor bijvoorbeeld ouderen op elkaar worden afgestemd.

Foto: Frans Deckers – Diemen

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.